zon

Zonnen na een haartransplantatie?

Zonnen na een haartransplantatie

Een haartransplantatie kent weinig risico’s. Toch zijn er wel zaken waar je na een behandeling mee uit moet kijken. De gevaren? Misschien wel het belangrijkste gevaar is verbranding. Kijk dus goed uit als je na je haartransplantatie van de zon wilt genieten.

Wayne Rooney (nog kalende)
Wayne Rooney

Zonnen na een haartransplantatie kan gevaarlijk zijn

Haartransplantaties in het buitenland winnen ieder jaar weer aan populariteit. Dat is logisch, want de behandelingen zijn vaak een stuk goedkoper en kwalitatief minstens zo goed. Zeker als u kiest voor een haarkliniek wiens artsen zijn aangesloten bij de ISHRS. Toch schuilt er wel een gevaar in het laten uitvoeren van een haarbehandeling in een warm land. Dat gevaar is: de zon.

zon

De eerste dagen na behandeling zijn cruciaal

Het operatiegebied is extreem gevoelig voor invloeden van buitenaf. Denk aan stof, maar ook voor zonlicht. Dat is ook de reden dat mensen na hun behandeling vaak een petje meekrijgen. U kunt natuurlijk ook zelfs een hoofddeksel meenemen. De eerste dagen moet zonlicht vermeden worden. Maar ook daarna is waakzaamheid geboden!

Andrea Agassi in de jaren tachtig
Andrea Agassi in de jaren tachtig

Vermijd de zon tussen 11:00 en 16:00

De eerste 4 maanden moeten patiënten voorzichtig zijn. Het veiligst is zonlicht vermijden door het dragen van een hoofddeksel. Geen pet of hoed bij de hand? Smeer dan met factor veilig, zodat de huid goed beschermd is en vermijd het contact met de zon tussen 11:00 en 16:00.

LIV hospitaal

Persoonlijk advies is belangrijk

Meer weten over zonnen na een haartransplantatie? Een professionele kliniek geeft iedere patiënt een persoonlijk advies. Mensen met een donkere huid hoeven bijvoorbeeld minder voorzichtig te zijn dan mensen met een blanke huid. Indien u twijfels heeft, raadpleeg altijd uw kliniek voor een goed advies op maat.

Dokter Hamid Aydin
Dokter Hamid Aydin
Najaar goed moment voor een haartransplantatie

Uiteraard is de zon in de zomer veel feller dan in de wintermaanden. Daarom kiezen zonaanbieders ook eerder voor een behandeling in het najaar. De maanden oktober tot en met januari zijn voor hen ideaal. De zon heeft dan weinig kracht, zelfs in landen als Turkije.