Populariteit haartransplantatie Turkije verder toegenomen?

LIV hospitaal

Het valt veel haartransplantatie klinieken in Nederland en België op dat haartransplantatie Turkije steeds populairder wordt. Er zijn verschillende redenen waarom mensen voor een haartransplantatie in dit land kiezen. Maar wat is nu precies de reden van deze toenemende populariteit? Er zijn meerdere redenen voor deze ontwikkeling, die onder andere wordt opgemerkt door de Kliniekbemiddelaar.

Haartransplantatie Turkije

Het is moeilijk om te zeggen welke percentage van de mensen in Nederland en België kiest voor haartransplantatie Turkije. Wanneer we een schatting moeten maken, was dit 10 jaar geleden nog zo’n 2%, 5 jaar geleden zo’n 10% en tegenwoordig mogelijk al 25%. Het gaat dan dus om zo’n 1 op de 4 personen. Een haartransplantatie Turkije is vooral populair door de lagere haartransplantatie kosten in dit land. De huisvestingskosten zijn hier lager. Dit geldt ook voor de personeelskosten. De concurrentie is bovendien enorm. Dit leidt tot zeer scherpe haartransplantatie tarieven in Turkije. Turkije is bovendien een populair vakantieland. Veel mensen combineren een korte of lange vakantie in Turkije met een haartransplantatie behandeling.

Taboe doorbroken

Het taboe omtrent haartransplantatie lijkt volledig doorbroken. 10 jaar geleden hielden mensen het vaak geheim dat ze een cosmetische behandeling hadden ondergaan. Tegenwoordig is het echter vrij normaal. Mensen spreken open over het ondergaan van een behandeling in zowel het eigen land als het buitenland. Omdat mensen er open over spreken, worden er ook steeds meer positieve ervaringen gedeeld met haartransplantatie in het buitenland. Dit geldt ook voor haartransplantatie in Turkije. Onder andere op het haar forum Haarweb is veel informatie te vinden over behandelingen in Istanbul en/of Turkije. Hier worden veel uitgebreide haartransplantatie ervaringen gedeeld. Er worden vaak mooie resultaten gedeeld. Een bijkomend voordeel van een forum is dat er vragen kunnen worden voorgelegd aan de personen die hun ervaring hebben gedeeld. Op basis van deze informatie is het voor veel mensen eenvoudiger om ook te kiezen voor een haartransplantatie in Turkije.