Steven Van Zandt met pruik op in Lilyhammer

steven van zandt

Met veel genot kijken we de laatste tijd elke vrijdagavond naar de nieuwe Scandinavische serie Lilyhammer. Natuurlijk op de Belg, want als we op de Nederlandse televisie moeten wachten…

Deze serie ging een jaar geleden in première. In Noorwegen trok het het eerste jaar bijna 1 miljoen kijkers. Ja, ze hebben smaak daar in het hoge noorden.

De hoofdrol in Lilyhammer wordt gespeeld door Amerikaan Steven Van Zandt. Een aparte man deze Van Zandt, want wij herkenden hem als de stoere rocker in de E Street band van Bruce Springsteen. Ook heeft hij een solocarrière onder de artiestennaam Little Steven.
http://www.youtube.com/watch?v=R8WkPtQOWDk

Maar deze Steven Van Zandt blijkt ook met een geweldige acteurcarrière bezig te zijn. Hij speelde al een prachtige rol in The Sopranos waarin hij de rol vertolkte van stripclub eigenaar Silvio Dante.

Natuurlijk googelden we even op Steven Van Zandt en kwam onder meer op Wikipedia uit. En toen bleek dat hij nauwelijks haar op zijn hoofd heeft. Als gevolg van een auto-ongeluk kreeg hij te kampen met ernstig haarverlies.

Zijn optredens in de muziek gaan daarom altijd gepaard met het dragen van een bandana. In de tv-series The Sopranos en Lillehammer draagt hij dus een pruik. Niet dat het hem niet staat. Integendeel!

Of hij nu een pruik draagt, een bandana of zich blootshoofd laat zien, wij genieten elke vrijdag.