Moet u als kalende man kort of lang haar?

kaal hoofd
Een kaal hoofd

Het is de angst van elke man: ouder worden en daarbij het haar verliezen. Kunt u zich nog herinneren dat u voor de spiegel stond en u het idee had dat uw haar dunner werd? Het leek wel een nachtmerrie. Uw haar is toch echt een beetje uw trots. En dan is de vraag hoe u het haar gaat dragen, of hoe u het vorm wilt gaan geven? Kort haar of lang haar?

Kort of lang haar?

Het is geheel afhankelijk van hoe een dikke haardos u nog heeft, voordat u een beslissing gaat maken of het haar beter kort of lang kunt laten. Wanneer u alleen een kalende plek op uw achterhoofd heeft, maar de rest is nog goed gevuld, dan kan het geen kwaad om uw haar wat langer te laten. Wanneer uw haar wat dunner is en u heeft niet alleen een kalende plek op uw achterhoofd, maar ook grote inhammen, dan kunt u beter kort haar dragen.

Goede verzorging maakt u aantrekkelijk

Het gaat er hoofdzakelijk om dat uw haar er verzorgd uit ziet. Wanneer u kaal wordt, hoeft dat niet direct een probleem te zijn voor uw uitstraling. Ook kalende mannen die hun haar goed verzorgen, kunnen er nog zeer aantrekkelijk uitzien. Laat u daarom goed informeren bij de kapper of een stylist hoe u het haar het beste kunt dragen.

Haartransplantatie

Wanneer u echt ontevreden raakt over het dunner wordende haar of de kalende plekken, dan kunt u ook eens overwegen om een haartransplantatie te ondergaan. Velen zijn u daar in al voor gegaan. Veel beroemde sporters en vooraanstaande figuren hebben ook een haartransplantatie ondergaan en zijn er zeker niet slechter van geworden. Vraagt u gerust eens een vrijblijvende offerte, of laat u adviseren door een gespecialiseerd bedrijf.