Dokter Hamid Aydin

Interview met dokter Hamid Aydin

 

Dokter Hamid Aydin
Dokter Hamid Aydin

Zoekt u een goede haarkliniek in Utrecht? Dokter Hamid Aydin opereert in Turkije, maar komt soms ook naar Nederland. In ons land vindt zowel het oriënterende haartransplantatie consult plaats als de gratis nazorg voor bestaande klanten. We interviewen de gerenommeerde haarchirurg voor onze website.

1. Wat is het voordeel van een consult?
“Natuurlijk kan ik iemand ook analyseren via foto’s, Skype of Whats app. Dat is het voordeel van de moderne communicatiemiddelen. Maar tijdens een persoonlijk consult kijk je mensen recht in de ogen. Je luistert en geeft advies, dat waarderen mensen. Mensen die een haartransplantatie overwegen willen dat de behandeling goed wordt uitgevoerd. Een consult geeft mensen het vertrouwen dat ze bij mij in goede handen zijn.”

2. Waarom doen jullie nazorg in Nederland?
“Om eerlijk te zijn: vaak is nazorg helemaal niet noodzakelijk. De FUE behandeling is een behandeling zonder zichtbare littekens, je hoeft dus geen hechtingen te verwijderen. Mensen zijn vaak ongedurig en willen weten of de resultaten goed zullen zijn. Dat kan. Ik kom iedere 10 weken en vertel mensen dan wat ze nog kunnen verwachten. Ook adviseer ik hen hoe ze hun haren in goede conditie kunnen houden. Deze nazorg is gratis en wordt erg gewaardeerd door onze klanten.”

3. Is het lidmaatschap van het ISHRS en andere instanties belangrijk?
“Ja, want dat zijn onafhankelijke instanties die de kwaliteit keuren van haar leden. Zo weten consumenten dat de kwaliteit van de arts in kwestie op peil is. Zelf ben ik voorzitter van de Turkse vereniging van haarchirurgen en lid van de internationale vereniging van haarchirurgen. Op de website van het ISHRS sta ikzelf samen met mijn collega dokter Resat Arpaci.”

4. Wat vindt u het belangrijkste in uw werk?
“Kaalheid wordt nog te weinig gezien als ziekte, ik zie het wel zo. Het is heel bevredigend om mensen te verlossen van een zware last. Mensen voelen zich lichter, zelfverzekerder en kijken positiever tegen het leven aan. Dat is de reden dat ik 6 dagen per week mijn werk met veel plezier uitvoer.”

dokter_2