Haarstamcel Transplantatie

Haarstamcel Transplantatie versus FUE

Haarstamcel Transplantatie

In de media is er veel gesponsorde aandacht voor het fenomeen haarstamcel transplantatie. Wat is dat precies? En wat is nu eigenlijk het verschil met de welbekende FUE haartransplantatie? We bespreken het in dit blog.

Feitelijk zijn er weinig verschillen tussen beide methodes. Het wezenlijke verschil is hoeveel hergroei er in het donorgebied is. De kliniek die de Haarstamcel Transplantatie gepatenteerd heeft claimt een hergroei van maar liefst 85%. In heldere taal: van iedere 100 haarzakjes die gebruikt worden, groeien er 85 weer terug. Hoe kan dit? De claim is dat slechts een deel van het haarzakje wordt verplaatst en de rest weer teruggroeit.

vraagteken

Is dit ook echt zo? Dat is een eindeloze discussie. De meeste haartransplantatie artsen zijn niet overtuigd van het gelijk van de betreffende haarkliniek. Zij waarschuwen zelfs voor misleiding en stellen dat er in wezen geen enkel verschil is tussen beide technieken. Wat in ieder geval wel een helder verschil is: een haartransplantatie met de naam Haarstamcel Transplantatie is vele malen duurder. Daarbij komt, het aantal verplaatste haren is per ingreep een stuk kleiner. We gaan in dit blog geen antwoord geven of de claim nu wel of niet terecht is. Belangrijker is: doet het er iets toe?

Het antwoord zal u verbazen. Meestal maakt het niet uit, zeker niet als het donorgebied in goede conditie is. Bij een FUE behandeling kunnen per keer maximaal 4000 grafts worden verplaatst. Het gemiddelde aantal ligt tussen de 2500-3500. Die aantallen kunnen gehaald worden uit een donorgebied met een groot oppervlakte, namelijk de hele achterkant en zijkant van het hoofd. Als het donorgebied vol is, zal niemand kunnen zien dat er grafts zijn weggehaald. Zelfs de kapper zal niets opmerken!

Kale man

Of een Haarstamcel Transplantatie nu wel of niet iets anders is dan een FUE, het maakt voor de meeste mensen dus helemaal niets uit. Het is een non-discussie. Ons advies, kies kwaliteit, maar betaal geen eurocent voor iets wat voor u geen enkele waarde heeft.